Giriþ

Kullanýcý Adý:

Þifre:

Beni Hatýrla

Þifreniz mi Kayýp?
Þimdi Kayýt Ol!

Sitedekiler

31 kullanýcý çevrimiçi (10 kullanýcý Forum sayfasýnda)

Üyeler: 6
Ziyaretçiler: 25

abm-alt, otetik, ketum, et_ergun, aymur, HAYTA46, devamý...

Çok Yakýnda...

Türkçe Öðretmenleri Paylaþým Adresi Forum
   Genel Konular
     ÖÐRETMENLER GÜNÜNDE HEDÝYE
Mesaj Gönderebilmek için Kayýt Olun

Cevaplý | Önce yeniler Önceki Baþlýk | Sonraki Baþlýk | En alt
Gönderen Gönderi
zabit
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 00:56
Kayýt: 06.08.2007
Gönderen:
Gönderiler: 336
ÖÐRETMENLER GÜNÜNDE HEDÝYE
öðretmenler gününde hediye alýyor musunuz?
selates
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 00:57
Kayýt: 14.02.2007
Gönderen:
Gönderiler: 403
Re: ÖÐRETMENLER GÜNÜNDE HEDÝYE
Geçen sene 24 Kasým'da çavuþluk rütbem takýlmýþtý. Aldýðým en güzel hediyeydi.

Ýlk senemde bir öðrencim mektup yazmýþtý. Bunu hiç unutmam. Ara sýra caným sýkýldýkça okurum.

----------------
Güzel dil Türkçe bize, baþka dil gece bize.

gazel
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 01:19
Kayýt: 06.08.2009
Gönderen: Edremit
Gönderiler: 83
Geçen sene epey aldým; ama bu yýl -yeni görev yerimden dolayý- pek sanmýyorum.
erdal02
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 01:53
Kayýt: 20.09.2007
Gönderen:
Gönderiler: 40
Benim için en büyük hediye öðrencilerimin baþarýlý olmasýdýr.Bunu her fýrsatta dile getiriyorum. Ama bana hediye vermek isteyen öðrencilerin isteklerini geri çevirmeye kalkýþtýðýmda üzülüyorlar. Hediye almak istemiyorum.öðretmenlere hediye verilmesi bana göre yanlýþ.

----------------

sedaulk
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 03:14
Destekçi Üye
Kayýt: 09.10.2006
Gönderen:
Gönderiler: 251
biz öðrenciyken bazý veliler karar verirlerdi öðretmene kýymetli bi hediye almaya bizden de para toplarlardý.ne bilim resmen öðretmene yalakalýk yapmaktý bu hareket.o zamandan beri nefret ederim bu iþten..her 24 kasým öncesinde çocuklarý uyarýrým.hatta hediye getiren olursa sözlü notunu düþük verececeðim diye.getirenin de hediyesini kabul etmem.çocuklar bu konudaki hassasiyetimi öðrendiler artýk.bu halimle çok mutluyum.açýkcasý hediye aldýðým öðrenciye "neden ödevini yapmadýn" derken bile kendimi kötü hissederdim herhalde diye düþünüyorum...saygýlar...

----------------
NE YAPARSAN YAP KARÞINDAKÝNÝN GÖRDÜÐÜDÜR RENGÝN...

mbozkus
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 03:21
Forum Yöneticisi
Kayýt: 02.03.2006
Gönderen:
Gönderiler: 2690
"Bana hediye getirmeyin." derseniz öðrenciye "Gözümde deðeriniz yok." demiþ kadar olursunuz hocam.

----------------

sedaulk
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 03:46
Destekçi Üye
Kayýt: 09.10.2006
Gönderen:
Gönderiler: 251
tabi dediðiniz doðru olabilir ama hocam gerekeni açýklýyorm zaten.yanlýþ anlamýyorlar emin olun...sevmiyorum hocam öðrenciden hediye almayý.elleriyle topladýklarý çiçek haricinde hediye kabul edemem ben...

----------------
NE YAPARSAN YAP KARÞINDAKÝNÝN GÖRDÜÐÜDÜR RENGÝN...

mbozkus
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 03:58
Forum Yöneticisi
Kayýt: 02.03.2006
Gönderen:
Gönderiler: 2690
Ha iþte çiçek olur, kendi yaptýðý basit bir þey olur, eski ve kirli bir tarafý yýrtýk çocuk patiði olur (ilk senemde vermiþti bir öðrenci kýzým için, hala saklarým) vs vs... Ama tamamen engellememek lazým. Basit hediyeleri kabul etmek lazým. Ýlk yýlýmda ben de hediye aldýðým çocuða karþý tarafsýz olamama kaygýsýndan dolayý "Getirmeyin." derdim. Ancak gördüm ki öðretmene bir þeyler vermek ve öðretmenin de onu kabul etmesi çocuðun derse karþý ilgisini artýran, onu motive eden etmenlerden birisi. Kabul etmezsem, sebebini ne kadar açýklarsam açýklayayayým, çocuklar hayal kýrýklýðý yaþýyor ve biraz sessizleþiyorlardý derslerde.

Sýnýfa girer girmez elmalar, cevizler masanýn üstüne konmaya baþlar. Kendi bahçelerinde fazlasýyla yetiþiyor bunlar. Almazsam bozuluyorlar. Ancak nar portakal gibi para ile aldýklarý bir meyve olursa kesinlikle kabul etmiyorum. Açýklýyorum da sebebini.

Hasýlý ben gelen hediyeleri kabul ediyorum. Zaten mesleki etikle baðdaþmayacak türden, yani pahalý hediyeler alma lüksü yoktur benim öðrencilerimin. En pahalýsý pilot kalem...

Ayrýca hediyeleþmenin hem milli kültürümüzde, hem de dinimizde önemli bir yer tuttuðunu göz ardý etmemeliyiz. Düðünlere eli boþ gidilmez, çocuðu olana, tayini çýkana, evlenene, askere gideceklere hediyeler alýrýz. Ancak dikkat edilmesi gereken husus, kültürümüzde hediyeleþmek karþýlýklýdýr... Bize hediye getirene biz de hediye götürürüz. Deriz hatta: Onlar bize ne taktýydý? Çeyrek mi?

Hoþçakalýn.

----------------

astagos
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 11:34
Forum Yöneticisi
Kayýt: 04.01.2006
Gönderen: ÇORLU
Gönderiler: 1719
Alýntý:

mbozkus yazmýþ:
"Bana hediye getirmeyin." derseniz öðrenciye "Gözümde deðeriniz yok." demiþ kadar olursunuz hocam.

Þimdiye kadar öðrencilerime hep bu sözü söyledim. Tabiki bunun yanýnda bazý açýklamalar da yaptým. Þimdiye kadar hiçbir sorunla karþýlaþmadým. Aksine olumlu karþýlandým. Bazý öðrencilerim mektup yazdýlar. Ben de o mektuplarý saklýyorum.

Hatta þu anda öðretmen lisesinde okuyan dersine girdiðim öðrenciler var. Kimi 4. sýnýf, kimi 3. sýnýf vs. zaman zaman görüþtüðümüzde konu açýldýðýnda ben de hediye istemeyeceðim diyorlar. Ve bu çok hoþuma gidiyor.

Basit hediye konusunda yazdýklarýnýza katýlýyorum. Toplumdaki bazý insanlar hediyenin deðerini madddiyatla ölçüyorlar.

Kendi bahçelerinden yetiþtirdikleri konusunda da sonuna kadar haklýsýnýz. Almayýnca alýnabiliyorlar. Beðenmedi mi acaba diye düþünüyorlar.
hakhan
Gönderilme Zamaný: 21.11.2009 16:55
Kayýt: 26.02.2006
Gönderen:
Gönderiler: 59
Arkadaþlar ben de sizinle ayný görüþleri paylaþýyorum. Hediye almayý hiç sevmiyorum. Ýlk çalýþtýðým köyde bunu ifade etmiþtim. Fakat öðrencilerimden birinin annesi bir þiþe pekmez göndermiþ. Ýllaki bunu öðretmenine ver yesin demiþ oðluna. Almak istemedim ama iþin içine annesi girdi. Ýstemeyerek de olsa aldým. Ondan sonra o çocuða her kýzacaðýmda pekmez gözümün önüne geldi, gitti. :D Þimdi baþtan uyarýyorum ve nazikçe geri çeviriyorum. Diðer arkadaþlara yarýyor bu tabi :D Sevgiler...
(1) 2 3 »
Cevaplý | Önce yeniler Önceki Baþlýk | Sonraki Baþlýk |

Mesaj Gönderebilmek için Kayýt Olun

Destek Hattý

Türkçe Dersi Destek

Dosya Gönder

Eklenen Son 50 Dosya